Gouden Tofu-Bites met Pittige Zoete Chilisaus

Porties: 4
Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 pak tofu naturel 375 g
  • 1 ei
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1-2 eetlepels bloem
  • 100 g shii-takes fijngesneden
  • 2 nori-vellen in reepjes
  • 6 eetlepels zoete chilisaus
  • Olie om te frituren

Instructies

  • Laat de tofu uitlekken en dep het droog, knijp eventueel overtollig vocht eruit.
  • Pureer de tofu, ei en sojasaus met zout en peper naar smaak in een keukenmachine.
  • Roer de bloem door het tofumengsel.
  • Voeg de paddenstoelen en norivellen toe en meng ze door het mengsel.
  • Draai ongeveer 20 kleine balletjes van de tofu.
  • Verhit de olie in de frituurpan tot 175°C.
  • Laat de tofu-balletjes per 5-6 tegelijk voorzichtig in het hete vet zakken en frituur ze goudbruin en gaar in 3-4 minuten.
  • Bereid de rest van de tofu-balletjes op dezelfde manier.
  • Laat de balletjes uitlekken op keukenpapier en serveer ze warm of koud met de zoete chilisaus.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een frisse Riesling of een lichte Pinot Grigio past goed bij de pittige zoete chilisaus en de subtiele smaak van de tofu-balletjes.

Voedingswaarden

Calories: 260 kcal | koolhydraten: 22 g | Protein: 14 g | Vet: 12 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 12 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hapjes / Vleesvervangers / Voorgerechten
Land van herkomst Japan
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch