Knisperige kaneelcake

Voor een springvorm van ca. 23 cm.
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor het deeg:

  • 2 eieren
  • 100 gram boter of margarine
  • 150 gram suiker
  • 165 gram tarwebloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 ½ deciliter melk

Voor de garnering:

  • 1 kop cornflakes
  • 15 gram gesmolten boter of margarine
  • 50 gram suiker

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175°C en vet een springvorm van ongeveer 23 cm in en bestuif deze met bloem.
  • Splits de eieren en klop de eierdooiers samen met de boter of margarine en de suiker tot een luchtig mengsel.
  • Zeef de tarwebloem, bakpoeder, zout en kaneel bij het eier-suikermengsel en voeg geleidelijk de melk toe terwijl je roert tot een glad deeg.
  • Klop de eiwitten bijna stijf en spatel deze voorzichtig door het deeg.
  • Giet het deeg in de voorbereide springvorm.
  • Verkruimel de cornflakes iets fijner en meng ze met de gesmolten boter en suiker.
  • Bedek het deeg gelijkmatig met dit mengsel.
  • Bak de cake gedurende ongeveer 1 1/4 uur in het midden van de voorverwarmde oven op 175°C.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Cake