Knoflookpasta
Ingrediënten
Instructies
- Pel en snipper de ui en de knoflook.
- Was de courgette en snijd de steelaanzet en het kontje eraf.
- Halveer de courgette in de lengte en schraap er met een lepel de zaadlijsten
- uit.
- Rasp de courgette grof.
- Kook de penne in ruim water met zout naar smaak volgens de aanwijzingen
- op de verpakking beetgaar.
- Giet de pasta af.
- Verhit intussen de olie in een koekenpan op halfhoog vuur en fruit de ui al
- omscheppend 3 minuten.
- Voeg de knoflook toe en fruit deze 2 minuten mee.
- Schep de spekreepjes erdoor en bak alles 5 minuten op halfhoog vuur.
- Verdeel de courgette over de pasta en verdeel het spekmengsel erover.
- Voeg 50 gr van de Parmezaanse kaas toe en schep goed om.
- Doe de pasta over op een mooie schaal en serveer de rest van de Parmezaanse
- kaas erbij.
- Wijntip: Rosso de Salento.