Knoflookpasta

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 grote witte ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 courgette ± 300 gr
  • 350 gram penne rigatte Grand'Italia
  • zout
  • 100 gram magere spekreepjes
  • ½ dl olijfolie
  • peper
  • 75 gram geraspte Parmezaanse kaas

Instructies

  • Pel en snipper de ui en de knoflook.
  • Was de courgette en snijd de steelaanzet en het kontje eraf.
  • Halveer de courgette in de lengte en schraap er met een lepel de zaadlijsten
  • uit.
  • Rasp de courgette grof.
  • Kook de penne in ruim water met zout naar smaak volgens de aanwijzingen
  • op de verpakking beetgaar.
  • Giet de pasta af.
  • Verhit intussen de olie in een koekenpan op halfhoog vuur en fruit de ui al
  • omscheppend 3 minuten.
  • Voeg de knoflook toe en fruit deze 2 minuten mee.
  • Schep de spekreepjes erdoor en bak alles 5 minuten op halfhoog vuur.
  • Verdeel de courgette over de pasta en verdeel het spekmengsel erover.
  • Voeg 50 gr van de Parmezaanse kaas toe en schep goed om.
  • Doe de pasta over op een mooie schaal en serveer de rest van de Parmezaanse
  • kaas erbij.
  • Wijntip: Rosso de Salento.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Pasta / Varkensvlees
Land van herkomst Italië