Knoflooksoep 2 van Adstrid Veltman

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 ½ liter water
  • 40 gepelde teentjes knoflook
  • 4 middelgrote aardappels in blokjes
  • 2 bouillonblokjes
  • klein scheutje olijfolie
  • Italiaanse kruiden
  • 2 kruidnagel
  • 1 takje peterselie
  • 1 laurierblaadje
  • 2 paar gekneusde peper
  • wat salie
  • geraspte kaas

Instructies

  • Breng 2 1/2 liter water aan de kook met daarin 30-40 gepelde teentjes
  • knoflook en 4 middelgrote aardappelen in blokjes.
  • Voeg, als het water kookt, 2 bouillonblokjes toe laat die oplossen. ('Echte bouillon', getrokken van bijvoorbeeld runderpoelet, mag natuurlijk ook, maar bedenk wel dat de knoflook van zichzelf al een zeer sterk aroma heeft).
  • Draai het vuur laag en doe er vervolgens een klein scheutje olijfolie, Italiaanse kruiden, 2 kruidnagels, een takje peterselie, een laurierblaadje, een paar gekneusde peperkorrels, en wat salie bij.
  • Laat alles zacht koken tot de knoflookteentjes en de aardappelblokjes zeer gaar zijn geworden.
  • Giet de bouillon door een zeef in een andere pan.
  • Stamp de overblijvende massa in de zeef met een vork of lepel fijn en wrijf hem door de zeef, waarbij u de onderkant van de zeef steeds goed moet schoonmaken.
  • Breng de soep tenslotte op temperatuur, voeg zo nodig naar smaak zout en peper uit de molen toe en bestrooi de soep met pikante gemalen kaas (maar neem beslist geen Parmezaanse kaas -uit een pakje).

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de soep met stokbrood en een glas wijn.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Soep