Knoflooksoep 2

      Reacties uitgeschakeld voor Knoflooksoep 2

 

Knoflooksoep

Recept afdrukken
CategorieSoep
porties4
AuteurAstrid Veltman

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Breng 2 1/2 liter water aan de kook met daarin 30-40 gepelde teentjes
  • knoflook en 4 middelgrote aardappelen in blokjes.
  • Voeg, als het water kookt, 2 bouillonblokjes toe laat die oplossen.
  • ('Echte bouillon', getrokken van bijvoorbeeld runderpoelet, mag natuurlijk ook, maar
  • bedenk wel dat de knoflook van zichzelf al een zeer sterk aroma
  • heeft).
  • Draai het vuur laag en doe er vervolgens een klein scheutje olijfolie,
  • Italiaanse kruiden, 2 kruidnagels, een takje peterselie, een laurierblaadje, een paar
  • gekneusde peperkorrels, en wat salie bij.
  • Laat alles zacht koken tot de knoflookteentjes en de aardappelblokjes zeer
  • gaar zijn geworden.
  • Giet de bouillon door een zeef in een andere pan.
  • Stamp de overblijvende massa in de zeef met een vork of lepel fijn en
  • wrijf hem door de zeef, waarbij u de onderkant van de zeef steeds goed
  • moet schoonmaken.
  • Breng de soep tenslotte op temperatuur, voeg zo nodig naar smaak zout en
  • peper uit de molen toe en bestrooi de soep met pikante gemalen kaas (maar
  • neem beslist geen Parmezaanse kaas -uit een pakje).
  • Serveer de soep met stokbrood en een glas wijn.