Knoflooksoep met aardappelballetjes

Porties: 6
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 6 aardappels van gemiddelde grootte gepeld en in vieren gesneden
  • 1 kleine fijngehakte ui
  • ½ theelepel zout
  • 5 geplette teentjes knoflook of meer
  • ½ theelepel zout
  • 2 losgeklopte ei
  • 2.5 dl olijfolie
  • zout
  • peper
  • 3 eetlepel(s) bloem
  • fijngehakte peterselie of fijngehakte koriander

Instructies

  • Kook de aardappels en de ui in water met zout tot de aardappels zacht zijn.
  • Giet ze af, bewaar het kookvocht en druk de aardappels door een pureeknijper of zeef.
  • Meng knoflook, zout en eidooiers goed door elkaar.
  • Voeg geleidelijk de olie toe, onder voortdurend kloppen.
  • Roer de gepureerde aardappels erdoor en zet 1.5 dl van dit mengsel apart.
  • Voeg de rest van het aardappel-knoflookmengsel aan het bewaarde kookvocht toe en meng goed.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Meng het apart gehouden aardappel-knoflookmengsel met de bloem, voeg, indien nodig, wat meer bloem toe, zodat kleine balletjes gevormd kunnen worden.
  • Breng de soep weer aan de kook, voeg de balletjes toe en laat de soep nog vijf minuten trekken.
  • Garneer met fijngehakte peterselie of koriander.
  • Of: breng op smaak met een beetje azijn.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep