Knoflooksoep met aardappelballetjes
Ingrediënten
Instructies
- Kook de aardappels en de ui in water met zout tot de aardappels zacht zijn.
- Giet ze af, bewaar het kookvocht en druk de aardappels door een pureeknijper of zeef.
- Meng knoflook, zout en eidooiers goed door elkaar.
- Voeg geleidelijk de olie toe, onder voortdurend kloppen.
- Roer de gepureerde aardappels erdoor en zet 1.5 dl van dit mengsel apart.
- Voeg de rest van het aardappel-knoflookmengsel aan het bewaarde kookvocht toe en meng goed.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Meng het apart gehouden aardappel-knoflookmengsel met de bloem, voeg, indien nodig, wat meer bloem toe, zodat kleine balletjes gevormd kunnen worden.
- Breng de soep weer aan de kook, voeg de balletjes toe en laat de soep nog vijf minuten trekken.
- Garneer met fijngehakte peterselie of koriander.
- Of: breng op smaak met een beetje azijn.