Knoflooksoep met zoete aardappelen

      Reacties uitgeschakeld voor Knoflooksoep met zoete aardappelen

Knoflooksoep met zoete aardappelen

Recept afdrukken
CategorieSoepen
porties6
AuteurAstrid Veltman

ingrediënten

  • 5 eetlepels plantaardige olie
  • 3 schoongemaakte grofgesneden middelgrote prei
  • 1 grote bol knoflook de teentjes losgehaald en gepeld
  • 1 1/4 kg geschilde zoete aardappel in blokjes van 2 1/2 cm
  • 1 1/2-2 liter water of kippenbouillon van tabletten
  • zout
  • 50 gr verkruimelde feta
  • enkele fijngesneden verse sprieten bieslook
  • peper

Bereidingswijze

  • Verhit 3 eetlepels olie in een grote pan met dikke bodem en fruit de prei daarin 5-8 minuten.
  • Houd 3 grote knoflooktenen apart.
  • Voeg de rest van de knoflook en de zoete aardappelen bij de prei en roer goed door.
  • Voeg zoveel water of kippenbouillon toe dat de groenten net onder staan en kruid met zout en peper.
  • Breng de soep aan de kook, zet het vuur laag en laat 20-30 minuten pruttelen tot de zoete aardappelen heel zacht zijn.
  • Snijd de achtergehouden teentjes knoflook in heel dunne plakjes.
  • Verhit in een pannetje de resterende 2 eetlepels olie, bak de knoflookplakjes daarin goudbruin en laat ze op keukenpapier uitlekken.
  • Pureer de soep in gedeelten in een keukenmachine en doe haar over in een andere pan.
  • Breng de soep zo nodig met zout en peper op smaak en laat haar goed warm worden.
  • Schep de soep in kommen en garneer met de knoflookchips, de feta en de bieslook.