Knoflooksoep van Astrid Veltman

Porties: 8
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 25 gepelde teentjes knoflook
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • 2 liter kippenbouillon
  • 1 tablet kippenbouillon
  • 1 eetlepel(s) sojasaus
  • ¼ theelepel salie
  • ¼ theelepel peper
  • 2 kruidnagel
  • ½ theelepel oregano
  • ½ theelepel tijm
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • 8 takjes peterselie
  • 8 eetlepel(s) droge sherry
  • 8 sneetjes stokbrood geroosterd
  • 8 eetlepel(s) Gruyère
  • 8 eetlepel(s) Parmezaan

Instructies

  • Fruit de knoflook in de olie tot ze net goudbruin begint te worden.
  • Voeg de bouillon, het bouillonblokje, de kruiden en de specerijen toe.
  • Sluit de pan, breng de soep aan de kook en laat haar een uur sudderen.
  • Zeef de soep, warm haar op en controleer op smaak.
  • Voeg vlak voor het opdienen de sherry toe.
  • Schep de soep in verwarmde ovenvaste kommen, leg er een sneetje geroosterd brood op, bestrooi dit met de kaas en zet de soep onder de gril tot de kaas is gesmolten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Variatie:

Gebruik geen kaas; leg een sneetje geroosterd brood in de kom met daarop
een klein rauw ei; schep de soep over het ei, zodat het wordt gepocheerd
en garneer met koriander.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Soep