Knolselderij en aardappelsoep
Ingrediënten
- 175 gram knolselderij in dobbelsteentjes
- 175 gram aardappels in dobbelsteentjes
- 8 eetlepels ui fijngehakte
- 4 eetlepels bleekselderij fijngehakte
- 2 eetlepels prei fijngehakte
- 2 eetlepels peterselie fijngehakte
- 2 eetlepels boter
- 8 ½ dl kippenbouillon of kalfsbouillon
- ¼ theelepel peper
- 2 laurierbladen
- 2 losgeklopte ei
- 3 dl melk
- 1 ½ dl slagroom
- zout
- kappertjes afgegoten en fijngehakt
Instructies
- Fruit de groenten goed roerend 5 minuten in de boter.
- Voeg de bouillon, peper en laurierbladen toe, sluit de pan, breng de soep aan de kook en laat haar sudderen tot de groenten zacht zijn.
- Verwijder de laurierbladen, pureer het groentemengsel in een foodprocessor en verhit de soep weer.
- Klop de eidooiers door de melk, klop er 1 1/2 dl van de hete soep door en giet deze massa bij de rest van de soep.
- Laat de soep koud worden, voeg de slagroom toe en koel de soep dan in de koelkast.
- Breng de soep op smaak met wat zout en serveer haar, versierd met de kappertjes.
U kunt de soep ook heet opdienen.
- Laat dan de slagroom weg en vervang die door 1 1/2 dl volle melk. Garneer met fijngehakt selderijgroen.