Knolselderij maaltijdsoep

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kleine selderijknol
  • 1 ½ eetlepel(s) citroensap
  • 1 kleine witte kool
  • 2 winterwortels
  • 1 kleine rettich
  • 4 eetlepel(s) boter
  • 2 eetlepel(s) ketjap manis
  • ½ eetlepel(s) mosterd
  • zout peper
  • 3 bouillontabletten
  • 4 takjes bladselderij
  • 4 sneetjes witbrood
  • 50 gram geraspte kaas
  • ½ witte bonen

Instructies

  • Snijd de selderijknol in plakken, schil ze dik, was ze en snijd ze in blokjes.
  • Besprenkel ze met citroensap.
  • Verwijder de buitenste bladeren Van de kool en snijd de kool in 4 stukken.
  • Verwijder de stronk en snijd die in reepjes.
  • Schrap de wortels, was ze en snijd ze in plakjes.
  • Schil de rettich en snijd hem in stukjes.
  • Smelt de boter in een grote pan, voeg de knolselderij, witte kool, wortel en rettich toe en bak ze, onder af en toe omscheppen, ± 5 minuten.
  • Roer er de ketjap, mosterd, zout en peper door, voeg de Bouillontabletten en 1 1/2 liter water toe en laat de soep nog ± 15 minuten zachtjes koken.
  • Knip de bladselderij in een kopje fijn.
  • Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
  • Ontkorst de sneetjes brood en bestrooi ze met kaas.
  • Grilleer ze op het rooster vlak onder de grill in ± 5 minuten lichtbruin en snijd ze in blokjes.
  • Voeg intussen de witte bonen aan de soep toe en laat de soep door en door heet worden.
  • Roer de selderij erdoor en strooi er de broodblokjes over.
  • Lekker met roggebrood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep