Knolselderij maaltijdsoep
Ingrediënten
- 1 kleine selderijknol
- 1 ½ eetlepel(s) citroensap
- 1 kleine witte kool
- 2 winterwortels
- 1 kleine rettich
- 4 eetlepel(s) boter
- 2 eetlepel(s) ketjap manis
- ½ eetlepel(s) mosterd
- zout peper
- 3 bouillontabletten
- 4 takjes bladselderij
- 4 sneetjes witbrood
- 50 gram geraspte kaas
- ½ witte bonen
Instructies
- Snijd de selderijknol in plakken, schil ze dik, was ze en snijd ze in blokjes.
- Besprenkel ze met citroensap.
- Verwijder de buitenste bladeren Van de kool en snijd de kool in 4 stukken.
- Verwijder de stronk en snijd die in reepjes.
- Schrap de wortels, was ze en snijd ze in plakjes.
- Schil de rettich en snijd hem in stukjes.
- Smelt de boter in een grote pan, voeg de knolselderij, witte kool, wortel en rettich toe en bak ze, onder af en toe omscheppen, ± 5 minuten.
- Roer er de ketjap, mosterd, zout en peper door, voeg de Bouillontabletten en 1 1/2 liter water toe en laat de soep nog ± 15 minuten zachtjes koken.
- Knip de bladselderij in een kopje fijn.
- Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
- Ontkorst de sneetjes brood en bestrooi ze met kaas.
- Grilleer ze op het rooster vlak onder de grill in ± 5 minuten lichtbruin en snijd ze in blokjes.
- Voeg intussen de witte bonen aan de soep toe en laat de soep door en door heet worden.
- Roer de selderij erdoor en strooi er de broodblokjes over.
- Lekker met roggebrood.