Knolselderijsoep 4

      Reacties uitgeschakeld voor Knolselderijsoep 4

Knolselderijsoep 4

Recept afdrukken
CategorieSoep
KeywordVegetarisch
porties4
AuteurAstrid Veltman

ingrediënten

  • 200 gr selderijknol
  • 1 1/2 eetlepel citroensap
  • 1 winterwortel
  • 1 prei
  • 3 eetlepels boter
  • peper
  • 1 theelepel karwijzaad
  • 2 bouillontabletten
  • worcestershiresaus

Bereidingswijze

  • Snijd de selderijknol in plakken, schil die dik, was ze en snijd ze in dunne staafjes.
  • Besprenkel ze met citroensap.
  • Schrap de winterwortel, was hem en snijd hem in dunne staafjes.
  • Verwijder het lelijke blad en de worteltjes van de prei en snijd hem in de lengte in dunne reepjes.
  • Was die in een vergiet en laat ze uitlekken.
  • Laat de boter in een grote pan smelten.
  • Voeg de knolselderij, wortel, prei, peper en karwijzaad toe en laat ± 5 minuten bakken.
  • Voeg 1 liter water en de bouillontabletten toe en laat de soep ± 20 minuten zachtjes koken.
  • Laat de soep in ± 5 minuten heet worden en breng haar op smaak met enkele druppels worcestershiresaus.