Knolselderijsoep met groene kruiden

Porties: 2
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 gram knolselderij
  • 1 eetlepel(s) rijst
  • 1 kruidenbouillontablet
  • 1 mespunt kaneel
  • ¼ paprika
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie
  • 1 eetlepel fijngehakte bieslook
  • zout
  • peper

Instructies

  • Maak de knolselderij schoon en rasp hem boven een pan fijn.
  • Voeg de rijst, het bouillontablet, 4 dl water en een mespunt kaneel toe en kook de knolselderij in ± 7 minuten zachtjes gaar.
  • Snijd intussen de paprika in kleine stukjes.
  • Pureer de knolselderij met het vocht in een keukenmachine of met een staafmixer tot een gladde gebonden soep.
  • Warm de paprika ± 1 minuut mee, roer de kruiden erdoor en breng op smaak met zout en peper.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep