Knolselderijsoep

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kleine selderijknol
  • 1 ui
  • 25 gram boter
  • 8 dl krachtige runderbouillon (van tabletten)
  • 1 theelepel tijm
  • 25 gram bloem
  • zout peper
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie

Instructies

  • Snijd de knolselderij in plakken, schil en was die en snijd ze in blokjes.
  • Pel en snipper de ui.
  • Smelt de helft van de boter in een pan en fruit de ui en de knolselderij in ± 5 minuten zachtjes glazig.
  • Voeg de bouillon en de tijm toe en kook de selderij in ± 20 minuten zachtjes gaar.
  • Pureer de soep met een staafmixer.
  • Smelt de rest van de boter in een andere pan en roer de bloem erdoor.
  • Voeg al roerend de selderijsoep toe en blijf roeren tot de soep glad gebonden is.
  • Breng de soep op smaak met zout en peper en strooi de peterselie erin.
--------------------------------------------------------------------------------------------------