Koe lo yuk

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram hamlappen
  • 2 eetlepels sherry
  • zout peper
  • 2 gesplitste eieren
  • 2 eetlepels maïzena
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 winterwortel
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 gram champignons
  • 1 rode paprika
  • 1 prei
  • olie
  • 1 ring ananas
  • 1 dl ketjap
  • 4 dl appel azijn
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 2 eetlepels maïzena
  • 2 eetlepels suiker

Instructies

  • Snijd het vlees in blokjes, schep die met zout, peper en de sherry om en zet dit even in koelkast.
  • Roer de eidooier met de maïzena en de bloem los en laat dit ± 30 minuten rusten.
  • Verwarm de olie tot 180°C.
  • Dep de blokjes vlees droog.
  • Klop de eiwitten stijf en spatel ze door de eidooier-bloemmassa.
  • Dompel de blokjes vlees in het deeg, frituur ze in gedeelten en laat ze op keukenpapier uitlekken.
  • Snijd de wortel in plakjes, snipper de ui en de knoflook, halveer de champignons, snijd de paprika in blokjes en de prei in ringetjes.
  • Verhit wat olie in een wok en fruit de ui en de knoflook.
  • Voeg de rest van de groenten toe en roerbak alles ± 5 minuten.
  • Snijd de ananas fijn en voeg die toe.
  • Meng in een steelpan de ketjap, azijn, sojasaus en maïzena door elkaar en laat het warm worden en bind.
  • Los de suiker erin op en roer dit samen met het vlees in de wok.
  • Laat het nog even goed warm worden en dien het dan op met witte rijst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Varkensvlees
Land van herkomst China