Koe lo yuk
Ingrediënten
Instructies
- Snijd het vlees in blokjes, schep die met zout, peper en de sherry om en zet dit even in koelkast.
- Roer de eidooier met de maïzena en de bloem los en laat dit ± 30 minuten rusten.
- Verwarm de olie tot 180°C.
- Dep de blokjes vlees droog.
- Klop de eiwitten stijf en spatel ze door de eidooier-bloemmassa.
- Dompel de blokjes vlees in het deeg, frituur ze in gedeelten en laat ze op keukenpapier uitlekken.
- Snijd de wortel in plakjes, snipper de ui en de knoflook, halveer de champignons, snijd de paprika in blokjes en de prei in ringetjes.
- Verhit wat olie in een wok en fruit de ui en de knoflook.
- Voeg de rest van de groenten toe en roerbak alles ± 5 minuten.
- Snijd de ananas fijn en voeg die toe.
- Meng in een steelpan de ketjap, azijn, sojasaus en maïzena door elkaar en laat het warm worden en bind.
- Los de suiker erin op en roer dit samen met het vlees in de wok.
- Laat het nog even goed warm worden en dien het dan op met witte rijst.