Koek vergulden

      Reacties uitgeschakeld voor Koek vergulden

Koek vergulden

Categorie Koek
Opmerking Sinterklaas
Totale tijd 10 minuten
porties 6 personen
Calorieën 595kcal
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in

Voor het glazuur

  • 125 gram poedersuiker
  • 1 cup gepasteuriseerd eiwit

Voor de versieringen

  • zilverpilletjes
  • decoratiemusket
  • decoratiehagel
  • decoratieroosjes
  • decoratiemimosa
  • minismarties

Hoe maak ik het klaar

  • Alle versieringen in bakjes op de tafel zetten. Voor ieder kind een placemat of blad bekleden met aluminiumfolie en hierop een speculaaspop leggen.
  • In een kom poedersuiker met eiwit en water tot een glad en glanzend glazuur roeren. Glazuur eventueel verdelen over kleiner kommetjes en ook op tafel zetten.
  • Een beetje glazuur op een speculaaspop scheppen en dit met de bolle kant van een lepel of met een glad mes over de speculaaspop uitspreiden. De poppen versieren met gekleurde snoepjes en ander decoratiemateriaal. Het glazuur hard laten worden.

Voedingswaarden

Calorieën: 595kcal | koolhydraten: 130g | Eiwit: 6g | Vet: 5g