Espresso Koffiecake

Geniet van deze heerlijke Espresso Koffiecake als een perfecte traktatie bij de koffie of thee!
Porties: 6
Voorbereidingstijd 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Zet een espresso (40 ml) van de Livanto koffie met uw Nespresso machine en laat deze afkoelen.
  • Vet de cakevorm in met boter.
  • Breek de eieren en voeg ze samen met de suiker en de boter in een kom.
  • Voeg de bloem en het gist toe aan het mengsel.
  • Schenk vervolgens de koffie bij het beslag en klop goed.
  • Schenk het beslag in de cakevorm en bak de cake gedurende 35 minuten.
  • Haal de cake uit de vorm en laat deze volledig afkoelen voordat je hem serveert.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze koffiecake past goed bij een lichte, fruitige witte wijn zoals een Moscato d’Asti. De zoetheid van de wijn zal de smaken van de cake complementeren

Voedingswaarden

Calories: 300 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 5 g | Vet: 15 g | Zout: 0.5 mg | Sugar: 20 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Cake / Gebak
Land van herkomst Wereldkeuken