Koffiecake

Koffiecake

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor de cake:

  • 350 gram patisseriebloem
  • 8 gram bakpoeder
  • 200 gram boter
  • 250 gram suiker
  • 3 eieren
  • 75 gram melk
  • 1 el oploskoffie
  • Vanille extract

Voor het glazuur:

  • 2 el water heet
  • 1 el oploskoffie
  • 100 gram bloemsuiker

Instructies

  • Klop de eieren samen met de suiker tot een luchtige ruban.
  • Voeg de zachte boter toe en meng verder.
  • Zeef de bloem en de bakpoeder en voeg deze toe.
  • Verwarm een scheutje melk en los hierin 1 el koffie op.
  • Schenk dit samen met de resterende melk bij het beslag.
  • Mix verder tot een luchtig beslag.
  • Giet het beslag in een cakevorm en bak de cake af in een voorverwarmde oven van 170° C in ca 1 uur.
  • Doe altijd de prikkertest om te zien of de cake gaar is.
  • Laat de cake na het bakken afkoelen.
  • Meng 1 el oploskoffie met 2 el water.
  • Doe er de bloemsuiker bij en roer goed door.
  • Met dit glazuur kun je nu je cake bestrijken.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Cake
Land van herkomst België