Koftacurry

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 groene peper
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 gram rundergehakt
  • 1 ei
  • 1 theelepel garam masala of kerrie
  • zout
  • 1,5 theelepel gemberpoeder djahé
  • 100 gram boter
  • 2 theelepels chilipoeder
  • 1 theelepel geelwortelpoeder koenjit
  • 6 eetlepels yoghurt

Instructies

  • Verwijder de zaadjes van de peper en snijd het vruchtvlees in stukjes.
  • Pel en snipper de uien en de knoflook.
  • Maak het gehakt aan met het losgeklopte ei, de garam masala, zout, 1,5 theelepel gemberpoeder en de peper.
  • Rol er langwerpige vormpjes van ter grootte van een pruim.
  • Verhit de boter in een braadpan en fruit de uien en knoflook in ± 5 minuten lichtbruin, voeg het chilipoeder en het geelwortelpoeder toe en fruit alles nog ±3 minuten.
  • Roer de yoghurt en 1 dl water erdoor en warm alles met het deksel op de pan op heel laag vuur nog ± 5 minuten door.
  • Voeg de gehaktballetjes toe en stoof ze in 30 minuten gaar.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Curry's / Rundvlees
Land van herkomst India