Kokos-cheesecake

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 pak theebiscuits
  • 200 gr zeer fijne tafelsuiker
  • 4 eetlepels bloem
  • 1 eetlepel kokosextract
  • een snufje zout
  • 4 grote eieren
  • 1 blikje kokoscrème
  • 1 beker zure room
  • verse kokoskrulletjes net als boterkrulletjes
  • 4 grote pakjes MonChou op kamertemperatuur
  • 3 flinke eetlepels gesmolten roomboter

Instructies

  • Meng de theebiscuits met de roomboter en druk dit op de bodem en tegen de rand (3 cm hoog) van een springvorm van 20 cm.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Klop de MonChou in een grote kom met de mixer op hoge snelheid tot een zachte crème.
  • Voeg, met de mixer op lage snelheid, één voor één de suiker, de bloem, het kokosextract, het zout, de eieren, de kokoscrème en de zure room toe.
  • Klop 2 minuten door en ga af en toe met een spatel door de kom.
  • Doe het mengsel op de theebiscuits-bodem in de springvorm en bak de taart 1 uur en 20 minuten in de oven.
  • Laat de taart afkoelen en zet hem daarna zeker 6 uur in de koelkast tot hij ijskoud en stevig is.
  • Maak flinterdunne kokoskrulletjes.
  • Maak de cheesecake, als deze stevig is, met een spatel voorzichtig van de rand van de springvorm los en versier hem met de kokoskrulletjes.
  • Voor een leuk kleurcontrast kunt u, voordat u de kokoskrulletjes erop legt,
  • een dun laagje mangoschijfjes op de cake leggen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Cake