Kokos curry met garnalen

Kokos curry met garnalen

Porties: 2 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 10 grote garnalen
  • olijfolie
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • ¼ rode paprika
  • ¼ gele paprika
  • stukje gember van ongeveer 2 bij 1 cm
  • 2 el rode currypaa
  • 1 kl mirin
  • 200 gram kokosmelk
  • 15 gram maïzena
  • 1 el basilicum

Instructies

  • Zet alle ingrediënten klaar.
  • Pel en snipper de ui en de knoflook.
  • Snijd de paprika’s in blokjes.
  • Rasp de gember.
  • Pel de garnalen en verwijder het darmkanaaltje.
  • Spoel ze goed af met koud water.
  • Snijd de basilicum wat fijner.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de garnalen om en om tot ze mooi van kleur zijn.
  • Ongeveer 3 minuten per kant. H
  • aal de garnalen uit de pan en bewaar in een schaaltje.
  • Voeg nog een scheutje olie toe aan de koekenpan en fruit de ui met de paprikablokjes.
  • Bak ongeveer 5 minuten tot de ui glazig is en de paprika’s bijna gaar zijn.
  • Voeg dan de knoflook toe en laat deze even mee fruiten.
  • Haal de groentes uit de pan en zet apart.
  • Zet de warmtebron wat lager en voeg er de kokosmelk, de currypasta en de mirin door.
  • Maak de maïzena aan met wat water en meng door elkaar.
  • Voeg het papje toe aan de saus en laat een minuut of 5 doorkoken zodat de saus dikker wordt.
  • Voeg de groenten en garnalen toe aan de saus.
  • Verdeel de curry over de borden, garneer met wat basilicum en geef er witte rijst bij.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Curry’s / Vis / Zeevruchten