Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 10 grote garnalen
- olijfolie
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- ¼ rode paprika
- ¼ gele paprika
- stukje gember van ongeveer 2 bij 1 cm
- 2 el rode currypaa
- 1 kl mirin
- 200 gram kokosmelk
- 15 gram maïzena
- 1 el basilicum
Instructies
- Zet alle ingrediënten klaar.
- Pel en snipper de ui en de knoflook.
- Snijd de paprika’s in blokjes.
- Rasp de gember.
- Pel de garnalen en verwijder het darmkanaaltje.
- Spoel ze goed af met koud water.
- Snijd de basilicum wat fijner.
- Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de garnalen om en om tot ze mooi van kleur zijn.
- Ongeveer 3 minuten per kant. H
- aal de garnalen uit de pan en bewaar in een schaaltje.
- Voeg nog een scheutje olie toe aan de koekenpan en fruit de ui met de paprikablokjes.
- Bak ongeveer 5 minuten tot de ui glazig is en de paprika’s bijna gaar zijn.
- Voeg dan de knoflook toe en laat deze even mee fruiten.
- Haal de groentes uit de pan en zet apart.
- Zet de warmtebron wat lager en voeg er de kokosmelk, de currypasta en de mirin door.
- Maak de maïzena aan met wat water en meng door elkaar.
- Voeg het papje toe aan de saus en laat een minuut of 5 doorkoken zodat de saus dikker wordt.
- Voeg de groenten en garnalen toe aan de saus.
- Verdeel de curry over de borden, garneer met wat basilicum en geef er witte rijst bij.