Komkommer sambol

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 grote komkommer
  • 2 eetlepel(s) zout
  • ½ kop dikke kokosmelk
  • 1 verse rode peper in stukjes / zonder zaden
  • 1 verse groene peper in stukjes / zonder zaden
  • 1 kleine ui in papierdunne plakjes
  • 2 eetlepel(s) citroensap

Instructies

  • Schil de komkommer en snijd er heel dunne plakjes van.
  • Leg die in een kom, voeg zout toe en laat dit tenminste 30 minuten staan.
  • Pers in een zeef het vocht eruit en spoel, als het te zout is (wat meestal het geval zal zijn), de komkommer in de zeef met koud water.
  • Laat de komkommerplakjes goed uitlekken en vermeng ze met de andere ingrediënten.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht
Land van herkomst India
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch