Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 komkommer
- 380 gram ossenhaas middenste stuk
- Parmezaanse kaas
- piment d’espelette
- 1 st citroen
- 4 st kerstomaatjes
- olijfolie
- zeezout
- plukjes basilicum
Instructies
- Leg het stuk ossenhaas in de vriezer.
- Snijd met behulp van een dunschiller of kaasschaaf de komkommer in lange linten.
- Bestrooi de linten met zeezout en laat in een zeef gedurende een kwartier uitlekken.
- Droog de linten af met een theedoek en leg ze op een bord.
- Besprenkel ze met het sap van de citroen.
- Dek af met huishoudfolie en zet het bord in de koelkast.
- Haal het vlees uit de vriezer en snijd in het in hele dunne plakken (of koop kant en klare carpaccio).
- Leg 3 komkommerlinten, elkaar iets overlappend, naast elkaar.
- Leg 3 à 4 plakjes vlees op de komkommer en bestrooi met wat vlokken Parmezaanse kaas. Bestrooi met piment d’espelette en één à twee plukjes basilicum.
- Rol de komkommerlinten met de inhoud op tot rolletjes.
- Steek ze eventueel vast met een cocktailprikker.
- Herhaal dit tot je voor ieder persoon twee rolletjes hebt.
- Leg de rolletjes op een bord.
- Strooi er nog wat vlokken Parmezaanse kaas over.
- Sprenkel wat olijfolie over de rolletjes.
- Snijd de trostomaatjes in tweeën en verdeel over het bord.
- Zet tot serveren in de koelkast.
Voedingswaarden
Calories: 260 kcal