Komkommerrolletjes met carpaccio

Komkommerrolletjes met carpaccio

Komkommerrolletjes met carpaccio

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 komkommer
  • 380 gram ossenhaas middenste stuk
  • Parmezaanse kaas
  • piment d’espelette
  • 1 st citroen
  • 4 st kerstomaatjes
  • olijfolie
  • zeezout
  • plukjes basilicum

Instructies

  • Leg het stuk ossenhaas in de vriezer.
  • Snijd met behulp van een dunschiller of kaasschaaf de komkommer in lange linten.
  • Bestrooi de linten met zeezout en laat in een zeef gedurende een kwartier uitlekken.
  • Droog de linten af met een theedoek en leg ze op een bord.
  • Besprenkel ze met het sap van de citroen.
  • Dek af met huishoudfolie en zet het bord in de koelkast.
  • Haal het vlees uit de vriezer en snijd in het in hele dunne plakken (of koop kant en klare carpaccio).
  • Leg 3 komkommerlinten, elkaar iets overlappend, naast elkaar.
  • Leg 3 à 4 plakjes vlees op de komkommer en bestrooi met wat vlokken Parmezaanse kaas. Bestrooi met piment d’espelette en één à twee plukjes basilicum.
  • Rol de komkommerlinten met de inhoud op tot rolletjes.
  • Steek ze eventueel vast met een cocktailprikker.
  • Herhaal dit tot je voor ieder persoon twee rolletjes hebt.
  • Leg de rolletjes op een bord.
  • Strooi er nog wat vlokken Parmezaanse kaas over.
  • Sprenkel wat olijfolie over de rolletjes.
  • Snijd de trostomaatjes in tweeën en verdeel over het bord.
  • Zet tot serveren in de koelkast.

Voedingswaarden

Calories: 260 kcal
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rundvlees / Voorgerechten