Komkommersoep met garnalen

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 komkommers
  • 1 eetlepel(s) boter
  • 1 tablet vleesbouillon
  • ½ theelepel kummel
  • 150 grgepelde garnalen
  • 1 eetlepel(s) dille
  • 1 beker zure room
  • zout
  • peper
  • worcestershiresaus

Instructies

  • Pel en snipper de ui, schil de komkommers, halveer ze overlangs, rasp drie helften grof en snijd één helft in kleine blokjes.
  • Smelt in een pan de boter en fruit daarin de ui 3 minuten.
  • Voeg de komkommerrasp, het bouillontablet, de kummel en 3/4 liter water toe en laat dit met de deksel op de pan ± 15 minuten koken.
  • Wrijf de soep boven een andere pan door een zeef.
  • Spoel de garnalen in een zeef onder koud water af.
  • Laat de soep op zacht vuur in ± 5 minuten heet worden, roer er de komkommerblokjes, de garnalen en de dille door en laat die ± 3 minuten meewarmen.
  • Roer van het vuur af een paar eetlepels zure room door de soep en breng de soep op smaak met zout, peper en een paar druppels worcestershiresaus.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep / Vis / Zeevruchten