Konijn á la Grecque

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 konijn van ± 1 1/2 kg
  • 6 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 kg sjalotjes
  • zout
  • peper
  • liter tomatensap
  • 4 eetlepel(s) wijnazijn
  • liter rode wijn
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 bosje peterselie

Instructies

  • Snijd het vlees van het been en snijd het in stukken.
  • Verhit de olie en schroei de stukjes konijn hierin portiegewijs dicht.
  • Doe al het vlees terug in de pan, breng het op smaak met zout en blus af met het tomatensap, de azijn en de wijn.
  • Voeg de laurierblaadjes toe, breng het geheel aan de kook en laat het op laag vuur 1 1/2 uur stoven.
  • Maak de sjalotjes schoon en hak de knoflook fijn.
  • Voeg de sjalotjes en de knoflook samen met 1/8 liter water bij het vlees en laat nog 20 minuten verder stoven.
  • Maak het gerecht op smaak af met zout en peper en serveer het, bestrooid met gehakte peterselie.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met boerenbrood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Wild
Land van herkomst Griekenland