Konijn á la Grecque
Ingrediënten
- 1 konijn van ± 1 1/2 kg
- 6 eetlepel(s) olijfolie
- 1 kg sjalotjes
- zout
- peper
- ⅜ liter tomatensap
- 4 eetlepel(s) wijnazijn
- ⅛ liter rode wijn
- 2 laurierblaadjes
- 2 teentjes knoflook
- 1 bosje peterselie
Instructies
- Snijd het vlees van het been en snijd het in stukken.
- Verhit de olie en schroei de stukjes konijn hierin portiegewijs dicht.
- Doe al het vlees terug in de pan, breng het op smaak met zout en blus af met het tomatensap, de azijn en de wijn.
- Voeg de laurierblaadjes toe, breng het geheel aan de kook en laat het op laag vuur 1 1/2 uur stoven.
- Maak de sjalotjes schoon en hak de knoflook fijn.
- Voeg de sjalotjes en de knoflook samen met 1/8 liter water bij het vlees en laat nog 20 minuten verder stoven.
- Maak het gerecht op smaak af met zout en peper en serveer het, bestrooid met gehakte peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met boerenbrood.