Konijn in rode wijn

Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd: 1 uur 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 konijn in stukken
  • 50 gram bloem
  • 2 fl rode wijn
  • 3 tenen knoflook
  • 2 uien
  • 4 wortel
  • 1 prei
  • olijfolie
  • tijm
  • laurier

Instructies

  • Doe een scheut olijfolie in een braadpan.
  • Voeg de konijndelen erbij alsmede wat tijm en laurier.
  • Schenk de wijn erbij..
  • Snijd de wortels, de teentjes knoflook, de uien en de prei in stukjes en voeg dat ook toe in de braadpan.
  • Doe de deksel op de pan en laat 24 uur marineren, liefst in de koelkast.
  • Haal met een schuimspaan de groenten uit de pan en stoof deze in een scheutje olijfolie in een steelpan tot het vocht is verdwenen.
  • Bak de konijndelen in een koekenpan aan tot ze kleuren. Max. 2 minuten.
  • Bestrooi de konijndelen met de bloem.
  • Doe de konijndelen terug in de braadpan evenals de groenten.
  • Laat stoven gedurende 1.10 tot 1.30 uur.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Wild