Konijn met wijn en kruiden
Ingrediënten
- 2 eetlepels olie
- 150 gram pancetta Italiaans ontbijtspek in reepjes
- 1 ui in grove stukken
- 1 wortel in stukken
- 1 jong mals konijn in 8 stukken of konijnebouten*1
- zout peper
- 1 takje rozemarijn
- 8 blaadjes salie
- 11/2 dl droge witte wijn
Instructies
- Bak het spek in de olie uit.
- Voeg de ui en de wortel toe en laat ze ± 10 minuten zacht bakken.
- Schep het spek, de ui en de wortel uit de pan.
- Bak het konijn in het bakvet in ± 10 minuten rondom bruin.
- Doe er zout, peper, de rozemarijn, de salie en de witte wijn bij en breng het geheel aan de kook.
- Doe het spek, de ui en de wortel terug in de pan en braad het konijn op laag vuur 20-25 minuten; schep af en toe om.
- *1 Dit gerecht is ook lekker met kip in plaats van konijn.
- Serveer er caponata bij.
- Bak hiervoor in olie ui, tomaat en bleekselderij ± 20 minuten.
- Doe er kappertjes, groene olijven, wijnazijn en een beetje suiker bij en bak nog ± 15 minuten.
- Schep er in olie gebakken aubergine en peterselie door en serveer het lauwwarm.