Konijn met wijn en kruiden

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olie
  • 150 gram pancetta Italiaans ontbijtspek in reepjes
  • 1 ui in grove stukken
  • 1 wortel in stukken
  • 1 jong mals konijn in 8 stukken of konijnebouten*1
  • zout peper
  • 1 takje rozemarijn
  • 8 blaadjes salie
  • 11/2 dl droge witte wijn

Instructies

  • Bak het spek in de olie uit.
  • Voeg de ui en de wortel toe en laat ze ± 10 minuten zacht bakken.
  • Schep het spek, de ui en de wortel uit de pan.
  • Bak het konijn in het bakvet in ± 10 minuten rondom bruin.
  • Doe er zout, peper, de rozemarijn, de salie en de witte wijn bij en breng het geheel aan de kook.
  • Doe het spek, de ui en de wortel terug in de pan en braad het konijn op laag vuur 20-25 minuten; schep af en toe om.
  • *1 Dit gerecht is ook lekker met kip in plaats van konijn.
  • Serveer er caponata bij.
  • Bak hiervoor in olie ui, tomaat en bleekselderij ± 20 minuten.
  • Doe er kappertjes, groene olijven, wijnazijn en een beetje suiker bij en bak nog ± 15 minuten.
  • Schep er in olie gebakken aubergine en peterselie door en serveer het lauwwarm.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Wild
Land van herkomst Italië