Kookarh korma
Korma kip
Ingrediënten
- 2 dl yoghurt
- 2 theelepels kurkuma
- 3 teentjes knoflook gesnipperde
- 1½ kg braadkip ontveld, in 8 stukken
- 100 gram ghee
- 1 grote ui gesnipperde
- 1 theelepel gember gemalen
- 5 cm pijpkaneel
- 5 kruidnagels
- 5 kardemompeulen
- 1 eetlepel korianderzaad gekneusd
- 1 theelepel komijn gemalen
- ½ theelepel chilipoeder
- 1 theelepel zout
- 1½ eetlepel kokos gedroogde
- 2 eetlepels amandelen geroosterde
Instructies
- Draai de yoghurt, kurkuma en 1 teentje knoflook in een blender of keukenmachine tot een homogene massa.
- Leg de stukken kip in een ondiepe schaal en giet de yoghurtmix erover.
- Laat de kip een nacht afgedekt marineren in de koelkast.
- Smelt de ghee in een grote pan met dikke bodem en fruit er de ui en het andere teentje knoflook op een laag vuur in 4-5 minuten zacht in.
- Voeg de specerijen en het zout toe en roerbak alles nog 3 minuten.
- Voeg de stukken kip met marinade en de kokos toe en schep goed om.
- Laat goed afgedekt 45 minuten zacht stoven tot de kip gaar en mals is.
- Doe de kip over op een warme schotel en bestrooi met de amandelen.
- Serveer warm.
Variatie:
- De kip kan ook in zijn geheel worden bereid; in dat geval wordt de stooftijd 20-30 minuten langer.
Notities / Tips / Wijnadvies
Dit is een van de beroemdste Indiase schotels, waarbij het marineren bepalend is voor het resultaat.
De korma-methode is ook voor ander vlees geschikt; in Noord- India is Lamskorma bijzonder populair.
De korma-methode is ook voor ander vlees geschikt; in Noord- India is Lamskorma bijzonder populair.