Kookarh korma

Korma kip
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 dl yoghurt
  • 2 theelepels kurkuma
  • 3 teentjes knoflook gesnipperde
  • kg braadkip ontveld, in 8 stukken
  • 100 gram ghee
  • 1 grote ui gesnipperde
  • 1 theelepel gember gemalen
  • 5 cm pijpkaneel
  • 5 kruidnagels
  • 5 kardemompeulen
  • 1 eetlepel korianderzaad gekneusd
  • 1 theelepel komijn gemalen
  • ½ theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel zout
  • eetlepel kokos gedroogde
  • 2 eetlepels amandelen geroosterde

Instructies

  • Draai de yoghurt, kurkuma en 1 teentje knoflook in een blender of keukenmachine tot een homogene massa.
  • Leg de stukken kip in een ondiepe schaal en giet de yoghurtmix erover.
  • Laat de kip een nacht afgedekt marineren in de koelkast.
  • Smelt de ghee in een grote pan met dikke bodem en fruit er de ui en het andere teentje knoflook op een laag vuur in 4-5 minuten zacht in.
  • Voeg de specerijen en het zout toe en roerbak alles nog 3 minuten.
  • Voeg de stukken kip met marinade en de kokos toe en schep goed om.
  • Laat goed afgedekt 45 minuten zacht stoven tot de kip gaar en mals is.
  • Doe de kip over op een warme schotel en bestrooi met de amandelen.
  • Serveer warm.

Variatie:

  • De kip kan ook in zijn geheel worden bereid; in dat geval wordt de stooftijd 20-30 minuten langer.

Notities / Tips / Wijnadvies

Dit is een van de beroemdste Indiase schotels, waarbij het marineren bepalend is voor het resultaat.
De korma-methode is ook voor ander vlees geschikt; in Noord- India is Lamskorma bijzonder populair.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Gevogelte / Kip
Land van herkomst India