Kookarh korma

      Reacties uitgeschakeld voor Kookarh korma

 

Kookarh korma

Korma kip
Categorie met kip
Keuken India
porties 4 personen
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in

  • krap 2 dl yoghurt
  • 2 theelepels kurkuma
  • 3 gesnipperde teentjes knoflook
  • 1 1/2 kg braadkip ontveld, in 8 stukken
  • 100 gr ghee
  • 1 grote gesnipperde ui
  • 1 theelepel gemalen gember
  • 5 cm pijpkaneel
  • 5 kruidnagels
  • 5 kardemompeulen
  • 1 eetlepel gekneusd korianderzaad
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1 1/2 eetlepel gedroogde kokos
  • 2 eetlepels geroosterde amandelen

Hoe maak ik het klaar

  • Draai de yoghurt, kurkuma en 1 teentje knoflook in een blender of
  • keukenmachine tot een homogene massa. Leg de stukken kip in een ondiepe
  • schaal en giet de
  • yoghurtmix erover. Laat de kip een nacht afgedekt marineren in de koelkast.
  • Smelt de ghee in een grote pan met dikke bodem en fruit er de ui en het
  • andere teentje knoflook op een laag vuur in 4-5 minuten zacht in. Voeg de
  • specerijen en het zout toe en roerbak alles nog 3 minuten.
  • Voeg de stukken kip met marinade en de kokos toe en schep goed om. Laat
  • goed afgedekt 45 minuten zacht stoven tot de kip gaar en mals is.
  • Doe de kip over op een warme schotel en bestrooi met de amandelen.
  • Serveer warm.
  • Noot: Dit is een van de beroemdste Indiase schotels, waarbij het marineren
  • bepalend is voor het resultaat. De korma-methode is ook voor ander vlees
  • geschikt; in Noord- India is Lamskorma bijzonder populair.

Variatie:

  • De kip kan ook in zijn geheel worden bereid; in dat geval wordt de stooftijd
  • 20-30
  • minuten langer.

Tips / Opmerkingen

Noot:
Dit is een van de beroemdste Indiase schotels, waarbij het marineren bepalend is voor het resultaat.
De korma-methode is ook voor ander vlees geschikt; in Noord- India is Lamskorma bijzonder populair.