Koolhydraatarme bloemkool couscous

Koolhydraatarme bloemkool couscous

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 600 gram bloemkoolroosjes
  • 75 gram zongedroogde tomaten
  • 1-2 teentjes knoflook fijngeperst
  • 1 el olijfolie
  • 150 gram prei fijngesneden
  • zout en peper naar smaak
  • snufje paprikapoeder
  • snufje fijngemalen komijn
  • 1 el citroensap
  • 50 gram walnoten in stukjes gehakt

optioneel:

  • feta kaas naar smaak

Instructies

  • Pak een bakje met water en laat hierin de zongedroogde tomaten weken.
  • Doe vervolgens de roosjes bloemkool in een keukenmachine en maal korrelig, net zoals echte couscous.
  • Voeg citroensap toe aan de bloemkool en breng op smaak met peper, zout, komijn en paprikapoeder.
  • Pak een middelgrote koekenpan en verwarm hierin een eetlepel olijfolie.
  • Voeg de fijngeperste teentjes knoflook en de stukjes prei toe een bak deze een paar minuten boven een middelhoog vuur gaar.
  • Pak ondertussen het bakje met zongedroogde tomaten en laat het water uitlekken.
  • Snijd de zongedroogde tomaten vervolgens in kleine stukjes en voeg toe aan de koekenpan.
  • Voeg vervolgens de bloemkool couscous en de walnoten toe aan de pan en bak deze gaar.
  • Let goed op dat je het niet te lang bakt, want dan wordt het een pap. Verdeel over vier borden en genieten maar!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten
Geschikt voor Dieët: Koolhydraat arm