Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 600 gram bloemkoolroosjes
- 75 gram zongedroogde tomaten
- 1-2 teentjes knoflook fijngeperst
- 1 el olijfolie
- 150 gram prei fijngesneden
- zout en peper naar smaak
- snufje paprikapoeder
- snufje fijngemalen komijn
- 1 el citroensap
- 50 gram walnoten in stukjes gehakt
optioneel:
- feta kaas naar smaak
Instructies
- Pak een bakje met water en laat hierin de zongedroogde tomaten weken.
- Doe vervolgens de roosjes bloemkool in een keukenmachine en maal korrelig, net zoals echte couscous.
- Voeg citroensap toe aan de bloemkool en breng op smaak met peper, zout, komijn en paprikapoeder.
- Pak een middelgrote koekenpan en verwarm hierin een eetlepel olijfolie.
- Voeg de fijngeperste teentjes knoflook en de stukjes prei toe een bak deze een paar minuten boven een middelhoog vuur gaar.
- Pak ondertussen het bakje met zongedroogde tomaten en laat het water uitlekken.
- Snijd de zongedroogde tomaten vervolgens in kleine stukjes en voeg toe aan de koekenpan.
- Voeg vervolgens de bloemkool couscous en de walnoten toe aan de pan en bak deze gaar.
- Let goed op dat je het niet te lang bakt, want dan wordt het een pap. Verdeel over vier borden en genieten maar!