Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 650 gram bloemkoolroosjes
- 1 groot ei L
- 1 kleine ui
- 50 gram geraspte kaas
- 25 gram geraspte Parmezaanse kaas
- 25 gram paneermeel koolhydraatarm
- handjevol peterselie
- zout en peper naar smaak
Instructies
- Verwarm de oven voor op 190 graden.
- Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier en vet deze in met een beetje olijfolie en zet dit opzij.
- Kook de bloemkool in heet water gaar, ongeveer 3-5 minuten.
- Doe na het koken de bloemkool in een zeef en laat het water uitlekken.
- Snijd de bloemkool met een mes fijn of mix even heel kort in de blender.
- Pak vervolgens een middelgrote kom en doe hierin alle ingrediënten.
- Meng alles goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
- Vorm met de handen kleine kroketjes (25-35) en plaats deze op de bakplaat met bakpapier.
- Bak de bloemkoolkroketjes 20 minuten in de voorverwarmde oven en draai ze halverwege het bakken even om.
- Haal de bloemkoolkroketjes als ze gaar zijn uit de oven en serveer met je favoriete dipsaus!