Koolhydraatarme bloemkoolkroketjes

Koolhydraatarme bloemkoolkroketjes

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 650 gram bloemkoolroosjes
  • 1 groot ei L
  • 1 kleine ui
  • 50 gram geraspte kaas
  • 25 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 25 gram paneermeel koolhydraatarm
  • handjevol peterselie
  • zout en peper naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier en vet deze in met een beetje olijfolie en zet dit opzij.
  • Kook de bloemkool in heet water gaar, ongeveer 3-5 minuten.
  • Doe na het koken de bloemkool in een zeef en laat het water uitlekken.
  • Snijd de bloemkool met een mes fijn of mix even heel kort in de blender.
  • Pak vervolgens een middelgrote kom en doe hierin alle ingrediënten.
  • Meng alles goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
  • Vorm met de handen kleine kroketjes (25-35) en plaats deze op de bakplaat met bakpapier.
  • Bak de bloemkoolkroketjes 20 minuten in de voorverwarmde oven en draai ze halverwege het bakken even om.
  • Haal de bloemkoolkroketjes als ze gaar zijn uit de oven en serveer met je favoriete dipsaus!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Snack / Warme hapjes
Geschikt voor Dieët: Koolhydraat arm