Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 300 gram witte kool gesneden
- 200 gram Chinese kool gesneden
- 500 gram kipfilet
- 4 kopjes water
- ½ tl knoflookpoeder
- ½ tl uienpoeder
- ¼ tl zout
- 20 ml sojasaus met minder zout
- ¾ komkommer
- 4 stengels lente-ui
- 150 gram radijsjes
- 2 el sesamzaad
- 1 flesje Kant-en-klare Oosterse dressing Jean Baton
- 2 handjes peterselie verse fijngesneden
Instructies
- Verwarm in een grote hapjespan vier kopjes water, sojasaus, knoflookpoeder en uienpoeder.
- Roer even en voeg dan de kipfilets toe aan de pan.
- Breng de inhoud van de pan aan de kook en laat het 15-20 minuten sudderen met de deksel op de pan.
- Snijd ondertussen de komkommer, radijsjes en lente-ui in stukjes.
- Haal na 15-20 minuten sudderen de hapjespan van het vuur en plaats de kipfilets op een bord.
- Trek met behulp van een vork en een mes de kipfilets uit elkaar in kleine stukjes.
- Verdeel de Chinese kool, witte kool en de gesneden groentes over vijf borden en plaats boven op elk bordje groente een beetje gesnipperde kip.
- Garneer met sesamzaad, peterselie en de Oosterse saladedressing. Eet smakelijk!