Koolrabi knoflooksoep

      Reacties uitgeschakeld voor Koolrabi knoflooksoep

 

Koolrabi knoflooksoep

Recept afdrukken
CategorieSoepen
porties2
AuteurAstrid Veltman

ingrediënten

  • 1 sjalotje
  • 1 koolrabi
  • 1 aardappel
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kruidenbouillon tablet
  • 1 theelepel verse tijmblaadjes
  • zout
  • peper
  • 1 eetlepel fijngeknipte bieslook
  • 1 eetlepelfijngehakte peterselie

Bereidingswijze

  • Pel en snipper het sjalotje.
  • Schil de koolrabi en de aardappel en snijd ze in kleine blokjes.
  • Verhit de olie in een hoge pan en fruit het sjalotje, de koolrabi en de aardappel even aan.
  • Pers de teentjes knoflook erboven uit.
  • Voeg 1/2 liter water, het bouillontablet en de tijm toe, breng de soep aan de kook en kook het geheel in ± 8 minuten zachtjes gaar.
  • Pureer de soep met een staafmixer tot ze glad en gebonden is.
  • Verwarm de soep eventueel opnieuw en voeg naar smaak zout en peper toe.
  • Schep de soep in de diepe borden en strooi het bieslook en de peterselie erin.

Tips / Opmerkingen

Lekker met kaasstengels.