Koolsoep uit laos
1/2 rode peper 1/2 Chinese kool 1 teentje knoflook 1 pot kippenbouillon 1 pot roerbaksaus Singapore 2 eetlepels citroensap zout, peper
Ingrediënten
- ½ rode peper
- ½ Chinese kool
- 1 teentje knoflook
- 1 pot kippenbouillon
- 1 pot roerbaksaus Singapore
- 2 eetlepel(s) citroensap
- zout
- peper
Instructies
- Was de rode peper en snijd het kapje eraf.
- Wrijf de peper tussen de vingers, zodat de zaadjes eruit vallen en snijd hem in dunne ringetjes.
- Snijd de Chinese kool heel fijn, was hem en laat hem uitlekken.
- Doe de peper en de kool in een pan.
- Pel de knoflook en pers hem erboven uit.
- Zeef de stukjes kippevlees uit de kippenbouillon en snijd ze klein.
- Doe de bouillon in de pan en breng alles aan de kook.
- Voeg de roerbaksaus aan de soep toe en laat haar op een zacht vuur ± 10 minuten zachtjes koken.
- Voeg de stukjes kip en het citroensap toe en breng de soep op smaak met zout en peper.