Koolsoep uit laos

1/2 rode peper 1/2 Chinese kool 1 teentje knoflook 1 pot kippenbouillon 1 pot roerbaksaus Singapore 2 eetlepels citroensap zout, peper
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ½ rode peper
  • ½ Chinese kool
  • 1 teentje knoflook
  • 1 pot kippenbouillon
  • 1 pot roerbaksaus Singapore
  • 2 eetlepel(s) citroensap
  • zout
  • peper

Instructies

  • Was de rode peper en snijd het kapje eraf.
  • Wrijf de peper tussen de vingers, zodat de zaadjes eruit vallen en snijd hem in dunne ringetjes.
  • Snijd de Chinese kool heel fijn, was hem en laat hem uitlekken.
  • Doe de peper en de kool in een pan.
  • Pel de knoflook en pers hem erboven uit.
  • Zeef de stukjes kippevlees uit de kippenbouillon en snijd ze klein.
  • Doe de bouillon in de pan en breng alles aan de kook.
  • Voeg de roerbaksaus aan de soep toe en laat haar op een zacht vuur ± 10 minuten zachtjes koken.
  • Voeg de stukjes kip en het citroensap toe en breng de soep op smaak met zout en peper.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep
Land van herkomst Azië