Koreaanse rundvleessoep met rettich

Porties: 6
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 600 gram rundvlees met bot * in stukken van 3 cm
  • 200 gram rettich in stukken van 3 x 3 cm
  • 100 gram vermicelli noedels (sweet potato starch noodle, toko)
  • zout
  • peper
  • 1 eetlepel fijngesneden knoflook
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel geroosterd sesamzaad
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 lenteui in dunne ringen

Instructies

  • Kook het vlees en de rettich in ruim water in 2-3 uur gaar en schep ze dan uit de pan.
  • Breng het kookvocht (de soep) met zout en peper op smaak.
  • Voeg de noedels toe en kook ze in 7-10 minuten gaar.
  • Snijd de rettich in heel dunne plakjes.
  • Snijd het vlees in kleine stukjes en vermeng het met de rettich, de knoflook, de sojasaus, het sesamzaad en de sesamolie.
  • Roer het vleesmengsel door de soep, warm alles even goed door en garneer de soep met de lente-ui.

Notities / Tips / Wijnadvies

* In Korea worden vaak stukken rundvlees met bot gebruikt. Dit zijn eigenlijk spareribs van rundvlees. U kunt de soep ook maken met riblappen, die u in blokjes snijdt.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep
Land van herkomst Korea