Koreaanse rundvleessoep met rettich

      Reacties uitgeschakeld voor Koreaanse rundvleessoep met rettich

 

Koreaanse rundvleessoep met rettich

Recept afdrukken
CategorieSoepen
KeukenKorea
porties6
AuteurAstrid Veltman

ingrediënten

  • 600 gr rundvlees met bot * in stukken van 3 cm
  • 200 gr rettich in stukken van 3 x 3 cm
  • 100 gr vermicelli noedels (sweet potato starch noodle, toko)
  • zout
  • peper
  • 1 eetlepel fijngesneden knoflook
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel geroosterd sesamzaad
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 lenteui in dunne ringen

Bereidingswijze

  • Kook het vlees en de rettich in ruim water in 2-3 uur gaar en schep ze dan uit de pan.
  • Breng het kookvocht (de soep) met zout en peper op smaak.
  • Voeg de noedels toe en kook ze in 7-10 minuten gaar.
  • Snijd de rettich in heel dunne plakjes.
  • Snijd het vlees in kleine stukjes en vermeng het met de rettich, de knoflook, de sojasaus, het sesamzaad en de sesamolie.
  • Roer het vleesmengsel door de soep, warm alles even goed door en garneer de soep met de lente-ui.

Tips / Opmerkingen

* In Korea worden vaak stukken rundvlees met bot gebruikt. Dit zijn eigenlijk spareribs van rundvlees. U kunt de soep ook maken met riblappen, die u in blokjes snijdt.