Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 1 bos(jes) groene koriander geknipt
- 1 ui gesnipperd
- 3 groene pepers gesnipperd
- 3 eetlepel(s) citroensap
- ½ theelepel(s) cayennepeper
- ½ theelepel(s) garam masala
Instructies
- Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en pureer tot een mooie saus ontstaat.
Notities / Tips / Wijnadvies
Chutney komt van het Indiase woord “chatni”, hetgeen “sterk gekruid” betekent. Doorgaans wordt het gemaakt van stukjes fruit, suiker, azijn en pepers en/of andere specerijen. Chutney is lekker bij oosters eten maar ook bij kaas (in plaats van mosterd).
Vanuit deze definitie zou korianderchutney helemaal geen chutney moeten heten, het bevat geen suiker en is niet gekookt, maar ja, het heet hier nu eenmaal zo.
Vanuit deze definitie zou korianderchutney helemaal geen chutney moeten heten, het bevat geen suiker en is niet gekookt, maar ja, het heet hier nu eenmaal zo.