Kotosoupa avgolemono

      Reacties uitgeschakeld voor Kotosoupa avgolemono

Kotosoupa avgolemono

kippensoep met ei-citroensaus
Categorie met kip, Soep
Keuken Griekenland
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in

  • 1 kip
  • 1 1/2 liter water
  • 2 gesnipperde ui
  • 2 gesneden wortelen
  • 1 gesneden stengel selderij
  • verse peper
  • laurierblad
  • zout
  • 300 gr rijst

Hoe maak ik het klaar

  • Maak de kip schoon en was ze.
  • Plaats de kip in een pan met het water en voeg alle kruiden en groenten toe.
  • Breng dit aan de kook en laat ongeveer 90 minuten sudderen.
  • Verwijder de kip uit de bouillon en voeg de rijst toe.
  • Laat de soep in een gesloten pan nog 20 minuten doorkoken.
  • Maak de avgolemonosaus volgens basisrecept (zie volgende recept) en voeg ze aan de soep toe.
  • Gebruik de kip voor een ander gerecht of maak ze schoon en voeg de stukken aan de soep toe.