Koude avocado roomsoep

Porties: 2
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 geschilde avocado's
  • liter slagroom
  • 3 eetlepel(s) citroensap
  • ½ eetlepel(s) olie
  • 2 lenteui in ringetjes van ± 1 cm
  • 1 eetlepel(s) koriander
  • 1 dl witte wijn
  • 7 ½ dl kippenbouillon
  • 150 gr Hollandse garnalen
  • 2 eetlepels fijngehakte koriander blaadjes
  • zout
  • peper
  • dunne reepjes citroen

Instructies

  • Pureer het vruchtvlees van de avocado's.
  • Roer de slagroom en het citroensap erdoor.
  • Bak in de olie de lente-uitjes met de korianderzaadjes ± 4 minuten.
  • Schenk de wijn erbij, roer de aanbaksels los en laat de alcohol verdampen.
  • Voeg de bouillon toe en breng de soep aan de kook.
  • Roer van het vuur af de avocadopuree, garnalen en fijngehakte koriander erdoor.
  • Laten afkoelen.
  • Garneer de soep met reepjes citroenschil.
  • Geef er sneetjes stokbrood met knoflookrouille bij.
  • Eet u de soep zonder rouille, maak de soep dan wat pittiger met tabasco.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep