Koude Kip in Romige Saus
Malse kip geserveerd met een romige saus op basis van bouillon, room en tomatenpuree, afgewerkt met truffel.
Ingrediënten
Instructies
- Breng water aan de kook met de kalfsschenkels, groenten en kruiden.
- Laat 1 uur sudderen en voeg de kip toe.
- Laat nog 1 uur koken.
- Laat de kip lauw worden en snijd in stukken.
- Maak een roux van boter en bloem, voeg de ingekookte bouillon toe en roer tot een smeuïge saus.
- Los de geweekte gelatine op in hete bouillon en meng met room en eierdooiers.
- Breng op smaak met tomatenpuree en laat afkoelen.
- Leg de kip op een schaal en overgiet met de saus.
- Garneer met stukjes rode peper en truffel.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met rijstsalade of stokbrood.
Wijnadvies:
Een zachte witte wijn zoals Chablis of Rosé d’Anjou past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 520 kcal | koolhydraten: 6 g | Protein: 45 g | Vet: 32 g | Zout: 1.1 g | Sugar: 2 g