Koude komkommersoep van Astrid Veltman

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ½ komkommer
  • ¼ liter magere yoghurt
  • ½ liter vleesbouillon blokje
  • 1 ei
  • ¼ theelepel zwarte peper
  • ½ liter karnemelk
  • ½ theelepel paprikapoeder

Instructies

  • Schil en rasp de komkommer.
  • Meng de geraspte komkommer door de yoghurt en laat deze afgedekt een nacht op een koele plaats (niet in de koelkast) staan.
  • Bereid de vleesbouillon volgens de aanwijzingen op het pakje, laat hem afkoelen en schep het vet eraf.
  • Leg het ei in kokend water en kook het in 10 minuten hard.
  • Strooi wat peper over de komkommer-yoghurt en roer deze door de karnemelk.
  • Roer de koude bouillon door de komkommersoep.
  • Verdeel de soep over kommen.
  • Laat het ei in koud water schrikken, pel en hak het.
  • Strooi in elke kom wat gehakt ei en paprikapoeder.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Soep
Land van herkomst Rusland