Koude komkommersoep met zalm

      Reacties uitgeschakeld voor Koude komkommersoep met zalm

Koude komkommersoep met zalm

Recept afdrukken
CategorieSoep
porties2
AuteurAstrid Veltman

ingrediënten

  • 1/2 komkommer
  • 2 bosuitjes
  • 2 1/2 dl Umer of (Bulgaarse) yoghurt
  • zout
  • peper uit de molen
  • 2 theelepels geconcentreerde kippenbouillon
  • enkele druppels limoensap of citroensap
  • 25-35 gr gerookte zalm in dunne plakken
  • 1 eetlepel kleingesneden bieslook

Bereidingswijze

  • Boen het stuk komkommer schoon of schil het, verwijder het uiteinde en rasp de komkommer grof.
  • Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in uiterst smalle ringetjes.
  • Vermeng in een kom de Umer of de yoghurt met de komkommer en de bosuitjes, voeg zout, peper, de geconcentreerde kippenbouillon en het limoen- of citroensap toe en oer er 3 eetlepels koud water door.
  • Klop alles met een garde even flink op en plaats de kom tot het gebruik in de koelkast.
  • Snijd of hak de zalm in snippers en schep de helft ervan door de soep.
  • Doe de soep over in kommen en garneer met zalmsnippers en bieslook.