OSSENSTAARTSOEP

Kowesturtsop

Ossenstaartsoep
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 ossenstaartstuk
  • 40 gram rijst
  • 20 gram vermicelli
  • 1 ui
  • 3 peperkorrels
  • foelie
  • zout
  • peterselie
  • ½ deciliter sherry of madeira

Instructies

  • Maak met een heel scherp mes diepe inkepingen in het staartstuk.
  • Afspoelen onder de koude kraan en met 1 ½ liter koud water aan de kook brengen.
  • Wat rijst, vermicelli, foelie, een fijngesnipperde ui, een paar peperkorrels en zout toevoegen en dit 3 tot 4 uren laten trekken.
  • Opdienen met het vlees aan het bot met fijngehakte peterselie.
  • Ook kan het vlees van het bot gehaald worden en door de soep geroerd worden.
  • Op het laatst nog een scheutje sherry of madeira toevoegen, dit maakt de soep af.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep
Land van herkomst Friesland / Nederland