Koyün et süyü

      Reacties uitgeschakeld voor Koyün et süyü

Koyün et süyü

lamssoep met groenten
Categorie met vlees, Soep
Keuken Turkije
porties 8
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in

  • 3 eetlepels boter
  • 1 kg lamsnek of -schouder zonder bot en in blokjes gesneden
  • 2 liter water
  • 2 in stukken gesneden grote ui
  • 3 in plakken gesneden wortelen
  • 1 grofgesneden prei
  • 2 eetlepels gehakte selderij
  • 4 grofgesneden sjalotten
  • 1 laurierblad
  • 1 eetlepel zout
  • versgemalen peper
  • 1/4 kop yoghurt
  • 1 theelepel fijngesneden peterselie

Hoe maak ik het klaar

  • Verhit de boter in een grote braadpan en bak het vlees hierin lichtbruin.
  • Voeg het water toe, breng het aan de kook en schuim de soep af.
  • Voeg alle overige ingrediënten toe, behalve de yoghurt, breng de soep weer aan de
  • kook, zet het vuur laag en laat het 11/2 uur koken.
  • Vermeng de yoghurt met 2 eetlepel soep.
  • Meng dit door de soep, bestrooi met peterselie en dien de soep heet op.