Kra

Kra

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 pak Uncle Bens Rijst ongekookt
  • ½ pot keukenstroop
  • 1 schijf gula Djawa palm suiker
  • 2 zakjes vanille suiker
  • snufje zout
  • olie

Instructies

  • Olie in een wok verhitten,
  • Het moet goed heet zijn, anders poft de rijst niet. de temperatuur iets zachter zetten, voordat je begint met poffen.
  • Een klein handvol rijst in de olie gooien, en als goed is poft de rijst gelijk.
  • Je moet nu snel te werk gaan, en de gepofte rijst uitscheppen met een opscheplepel met gaatjes.
  • De gepofte rijst af laten koelen in een grote schaal, met keukenpapier.
  • Helemaal doorgaan totdat alle rijst gepoft is.
  • Hierna, in een pannetje de keukenstroop, gula djawa, vanille suiker en zout aan de kook brengen.
  • Het duurt wel even, dus blijft roeren!
  • De gepofte rijst in de was teil doen.
  • Hierboven op, giet je beetje bij beetje de siroop in.
  • En gelijk de mengsel roeren.
  • Roer alles samen tot je ziet dat de rijst een goudkleur heeft gekregen.
  • Vervolgens giet je de mengsel in een bakblik of platte schaal.
  • Je moet hierna, alles goed aandrukken, persen.
  • Dit is heel belangrijk, je moet het heel goed aandrukken, desnoods met behulp van een lepel. Laat het geheel afkoelen, en dan kan je de grote plaat
  • Kra op een plank storten en snijden.
  • En smullen maar!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Koek
Land van herkomst Indonesië