Krab waterkerssoep

      Reacties uitgeschakeld voor Krab waterkerssoep

Krab-waterkerssoep

Categorie Soep
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in

  • 2 schoongemaakte en zeer fijngehaktd lenteui
  • 2 gewassen en gehakte bossen waterkers
  • zout
  • peper
  • 1 dessertlepel in wat water opgeloste maïzena
  • 2 eetlepels lichte sojasaus
  • 1-2 theelepels sesamolie
  • 100 gr krabvlees uit blik uitgelekt, het nat opgevangen en het kraakbeen uit de krab verwijderd

Hoe maak ik het klaar

  • Breng de bouillon samen met het nat van de krab aan de kook, voeg de ui en de waterkers toe en laat de waterkers alleen even slinken.
  • Breng op smaak met zout, peper en sojasaus en bind de soep met de opgeloste maïzena tot ze iets dikker is geworden.
  • Voeg de krab toe en laat de soep door en door heet worden, maar niet meer koken.
  • Roer er de sesamolie door en serveer de soep in verwarmde borden of kommen.