Kreeft met Fijne Kruiden
Luxe kreeft in een romige kruidenroomsaus, perfect voor een feestelijke gelegenheid.
Ingrediënten
- 3 kreeften 1 kg per stuk
- 3 wortelen
- 2 uien
- 1 blik gepelde tomaten
- 3 sjalotten
- 1 glas droge witte wijn
- 200 ml room
- 100 g boter
- 2 dl olijfolie
- Kruiden:
- 1 el gehakte kervel
- 1 el gehakte peterselie
- 1 el gehakte bieslook
- 1 tl dragon
- 1 tl basilicum
- ½ laurierblad fijngehakt
- Mespunt cayennepeper
- Peper
- Zout
Instructies
- Smoor de wortelen, uien en sjalotten in olie en boter.
- Snijd de kreeften doormidden en vang het sap op.
- Bak de kreeftstukken tot ze rood worden en flambeer met cognac.
- Blus met witte wijn en voeg tomaten en kruiden toe.
- Laat 20 minuten sudderen en neem de kreeft eruit.
- Meng het kreeftensap en room door de saus en kook in.
- Serveer met geboterde rijst.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een zeer goede Muscadet past perfect bij deze kreeft.