Kreeft met pasta
Elk jaar als ik naar de Tour de France kijk en weer al die mooie streken en
provincies zie waar de renners doorheen fietsen, flitsen er allerlei lekkere Franse
streekgerechten door mijn hoofd. Als er één land is met mooie regionale producten, dan is dat
natuurlijk Frankrijk. In dit recept combineert de kreeft uit Bretagne met pasta: voor de
wielrenners een belangrijke bron van koolhydraten!
Ingrediënten
- 250 gram bouquet garni
- 2 stuks laurierbladeren
- 1 snufje peper
- 1 snufje zout
- 2 stuks kreeften
- 400 gram pasta
- 10 el. olie
- 1 teentje knoflook
- 2 el. basilicum
- 2 el. peterselie
- 2 stuks rode grapefruits verse
Instructies
- Was de prei en de wortel, pel de ui en snijd alles in grove stukken.
- Zet deze groenten op met 3 liter water, laurierblaadjes, flink peper en zout en breng het aan de kook.
- Kook hierin de kreeft; een kreeft van 450 g moet 5 minuten koken (bij meer of minder gewicht per kreeft naar verhouding wat langer of korter koken: 4 kleinere kreeftjes dus gewoon samen in de pan, maar wel iets korter koken).
- Snijd de gekookte kreeft van kop naar staart in tweeën en haal het kreeftenvlees uit de staart.
- Kneus de scharen en haal ook hier het kreeftenvlees uit.
- Breng 2 liter water met zout en 2 eetlepels olie aan de kook en kook hierin de pasta in ca. 3 minuten beetgaar.
- Meng in een keukenmachine 8 eetlepels olie, knoflook, basilicum, peterselie en breng op smaak met wat peper en zout.
- Snijd partjes uit de grapefruits en vermeng deze met de pasta.
- Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en de schil en snijd er partjes van.
- Serveer de pasta op een bord en leg hierop de gekookte kreeft.
- Lepel de kruidenolie om de pasta heen en leg er de partjes avocado bij.