Kripiek

Sambal goreng keripik kentang
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 zakken frietsticks paprika
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 fijngesneden lombok
  • knoflookpoeder
  • nootmuskaat
  • laos
  • chilisaus
  • ketjap manis
  • suiker
  • water

Instructies

  • Fruit de gesnipperde ui met 1 theelepel knoflookpoeder en de gesneden lombok in een scheutje olie.
  • Voeg 1 theelepel nootmuskaat en 1 theelepel laos toe.
  • Daarna een halve theelepel ketjap manis, 2 - 3 eetlepels zoete chilisaus, 3 eetlepels suiker en 1 eetlepel water toevoegen.
  • Dit goed roeren en laten karameliseren.
  • Als het stroperig is, pan van het vuur halen en een beetje af laten koelen.
  • Niet koud laten worden, dan mengt de boemboe niet meer de frietsticks,
  • Doe de zakken frietsticks in een grote bak en giet de boemboe eroverheen.
  • Goed roeren en dan laten afkoelen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Smaakt lekker als bijgerecht bij een rijsttafel of gewoon als snack bij de borrel
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Hapjes / Snack
Land van herkomst Oosters