Kripiek
Sambal goreng keripik kentang
Ingrediënten
- 2 zakken frietsticks paprika
- 1 gesnipperde ui
- 1 fijngesneden lombok
- knoflookpoeder
- nootmuskaat
- laos
- chilisaus
- ketjap manis
- suiker
- water
Instructies
- Fruit de gesnipperde ui met 1 theelepel knoflookpoeder en de gesneden lombok in een scheutje olie.
- Voeg 1 theelepel nootmuskaat en 1 theelepel laos toe.
- Daarna een halve theelepel ketjap manis, 2 - 3 eetlepels zoete chilisaus, 3 eetlepels suiker en 1 eetlepel water toevoegen.
- Dit goed roeren en laten karameliseren.
- Als het stroperig is, pan van het vuur halen en een beetje af laten koelen.
- Niet koud laten worden, dan mengt de boemboe niet meer de frietsticks,
- Doe de zakken frietsticks in een grote bak en giet de boemboe eroverheen.
- Goed roeren en dan laten afkoelen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Smaakt lekker als bijgerecht bij een rijsttafel of gewoon als snack bij de borrel