Krokante gevulde parmahammandjes

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 gram Parmaham 16 plakjes
  • 400 gram Stracchino of een mix van mascarpone met gorgonzola dolce
  • 2 Conference peren
  • Wat citroensap
  • Scheutje Marsala
  • Honing
  • Grof gemalen peper
  • Geroosterde pijnboompitjes of gehakte walnoten

Instructies

  • Schil de peren en snij ze in blokjes.
  • Besprenkel ze met een beetje citroensap en marsala. Vul de ingevette muffin vormpjes met de plakjes Parmaham.
  • Leg 2 plakjes kruislings over elkaar heen, zodat er een ster ontstaat.
  • Duw de punten een beetje terug. Het mag uitsteken over de randen.
  • Zo ontstaat er een soort klein mandje.
  • Bak de ham in ongeveer tien minuten in de oven op 200 graden, zodat het krokant wordt.
  • Let er op dat het niet verbrandt!
  • Haal de ham uit de oven en laat afkoelen.
  • Vul de mandjes met wat blokjes kaas, de stukjes peer en de geroosterde pijnboompitjes of gehakte walnoten en een beetje honing.
  • Maak het af met wat grof gemalen peper naar smaak.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Varkensvlees