Krokante tosti met brie, spek en walnoot

Krokante tosti met brie, spek en walnoot

Een verrassend hartige tosti met gesmolten brie, knapperige walnoot en gerookt spek tussen volkorenbrood, ideaal voor een snelle lunch of borrelhapje.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 6 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Broodrooster met tostiklem
  • Elektrisch tostiapparaat
  • mes

Ingrediënten

  • 200 g gevulde brie met kruiden
  • 40 g smeerboter of margarine
  • 60 g gepelde walnoten
  • 8 plakken gerookt ontbijtspek
  • 8 sneetjes Allinson volkorenbrood

Instructies

  • Besmeer de sneetjes brood aan één zijde met boter.
  • Snijd de brie in 12 gelijke plakken.
  • Beleg de onbeboterde zijde van een boterham met 3 plakken brie, een kwart van de walnoten en 2 plakken ontbijtspek.
  • Leg een tweede boterham met de beboterde zijde naar boven op het beleg.
  • Herhaal dit voor de overige tosti’s.
  • Bak de tosti’s in een elektrisch tostiapparaat of broodrooster met tostiklem in 4 tot 6 minuten goudbruin.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met een frisse salade van veldsla en appel voor een gebalanceerde lunch.
Wijnadvies:
Een licht gekoelde Pinot Noir past perfect bij de romige brie en het zoute spek.

Voedingswaarden

Calories: 520 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 18 g | Vet: 38 g | Zout: 2.1 g | Sugar: 1 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Brood / Hapjes / Tosti’s / Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Alle Jaargetijden