Krokante tosti met brie, spek en walnoot
Een verrassend hartige tosti met gesmolten brie, knapperige walnoot en gerookt spek tussen volkorenbrood, ideaal voor een snelle lunch of borrelhapje.
Equipment
- Broodrooster met tostiklem
- Elektrisch tostiapparaat
- mes
Ingrediënten
- 200 g gevulde brie met kruiden
- 40 g smeerboter of margarine
- 60 g gepelde walnoten
- 8 plakken gerookt ontbijtspek
- 8 sneetjes Allinson volkorenbrood
Instructies
- Besmeer de sneetjes brood aan één zijde met boter.
- Snijd de brie in 12 gelijke plakken.
- Beleg de onbeboterde zijde van een boterham met 3 plakken brie, een kwart van de walnoten en 2 plakken ontbijtspek.
- Leg een tweede boterham met de beboterde zijde naar boven op het beleg.
- Herhaal dit voor de overige tosti’s.
- Bak de tosti’s in een elektrisch tostiapparaat of broodrooster met tostiklem in 4 tot 6 minuten goudbruin.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een frisse salade van veldsla en appel voor een gebalanceerde lunch.
Wijnadvies:
Een licht gekoelde Pinot Noir past perfect bij de romige brie en het zoute spek.
Voedingswaarden
Calories: 520 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 18 g | Vet: 38 g | Zout: 2.1 g | Sugar: 1 g