Kruisbessentaart van Worldcook

Kruisbessentaart

Kruisbessentaart van Worldcook

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 125 Gram Bloem
  • 180 Gram Suiker
  • 100 Gram Boter Koude In Blokjes
  • 4 Bolletjes Gember Fijngesneden
  • 2 Eidooiers
  • 400 Gram Kruisbessen
  • 3 Appels Geschild En In Stukjes
  • 100 Gram Rode Aalbessen
  • 2 Deciliter Melk
  • 2 eetlepel(s) Maizena

Instructies

  • Kneed de bloem, 80 gram suiker, de boter en een eidooier door elkaar en bekleed een taartvorm ermee.
  • Prik wat gaatjes in de bodem met een vork.
  • Doe de rest van de suiker en een halve deciliter water bij de kruisbessen, breng dit aan de kook en laat het tien minuten stoven.
  • Voeg de appels, de gember en rode bessen toe.
  • Roer de maïzena los met een paar eetlepels melk.
  • Breng de rest van de melk aan de kook, roer het Maizena mengsel en de overgebleven eidooier erdoor en verhit op een heel laag vuur tot het dik wordt.
  • Doe dit mengsel bij de vruchten en schep het in de deegvorm.
  • Bak de taart 35 minuten op 180 graden.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Fruit / Taart
Land van herkomst Nederland