Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 125 Gram Bloem
- 180 Gram Suiker
- 100 Gram Boter Koude In Blokjes
- 4 Bolletjes Gember Fijngesneden
- 2 Eidooiers
- 400 Gram Kruisbessen
- 3 Appels Geschild En In Stukjes
- 100 Gram Rode Aalbessen
- 2 Deciliter Melk
- 2 eetlepel(s) Maizena
Instructies
- Kneed de bloem, 80 gram suiker, de boter en een eidooier door elkaar en bekleed een taartvorm ermee.
- Prik wat gaatjes in de bodem met een vork.
- Doe de rest van de suiker en een halve deciliter water bij de kruisbessen, breng dit aan de kook en laat het tien minuten stoven.
- Voeg de appels, de gember en rode bessen toe.
- Roer de maïzena los met een paar eetlepels melk.
- Breng de rest van de melk aan de kook, roer het Maizena mengsel en de overgebleven eidooier erdoor en verhit op een heel laag vuur tot het dik wordt.
- Doe dit mengsel bij de vruchten en schep het in de deegvorm.
- Bak de taart 35 minuten op 180 graden.