Kue mangkok

Kue mangkok

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 glazen zelfrijzend bakmeel
  • 1 glas Klapper geraspte
  • 1 glas suiker
  • 2 vanillesuiker
  • 1 glas koolzuurhoudend water
  • klein zout
  • kleurstof toko

Instructies

  • Meng alle ingrediënten goed (behalve de kleurstof) door elkaar.
  • Doe ongeveer 1/3e deel van het beslag in een aparte kom.
  • Meng een paar druppels kleurstof door de kom met 2/3e deel beslag.
  • Breng (voldoende) water aan de kook in de rijststomer.
  • Doe papieren cupcakevormpjes in de bakjes en schep in elk bakje een grote lepel beslag met kleurstof, daarna een schep wit beslag.
  • Zet alle bakjes in de stoommand en wikkel een schone theedoek om het deksel van de pan.
  • Laat de kue mangkok een half uur stomen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Bestrooi de kue mangkok nadat ze afgekoeld zijn, met geraspte kokos. Let op: tijdens het stomen het deksel niet van de pan halen omdat anders de kue mangkok niet openbarst!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gebak
Land van herkomst Oosters