Kukeia bademian

(aubergines met eieren)
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kleine aubergine
  • 2 gepelde ontpitte en in stukken gesneden tomaat
  • 1 kleine ui
  • 1 eetlepel peterselie
  • 2 theelepel zout
  • peper
  • 1 ¼ dl olie
  • 8 ei
  • ½ theelepel in 2 theelepel water geweekte saffraan

Instructies

  • Prik de aubergine aan een vork, houd hem boven een warmtebron, schil hem en snijd hem in blokjes.
  • Meng de aubergine, 1 theelepel zout, peper, ui en peterselie door elkaar.
  • Fruit dit alles in een gedeelte van de olie tot het gaar is.
  • Prak de massa met een vork mooi glad en houd het warm.
  • Klop de eieren met de tweede theelepel zout en de saffraan goed los.
  • Verhit de rest van de olie in een grote omeletpan en bak ze tot ze gestold zijn.
  • Bak ook heel even de andere kant.
  • Doe de omelet op een verwarmde schaal.
  • Schep de auberginemoes op de andere helft en klap de omelet dicht.
  • Serveer onmiddellijk.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Ei / Groenten
Land van herkomst Griekenland